|
Регистрација | Пријави се!Небојша ГРОЗДАНИЋ
(дипломирани математичар, песник, рокер)

Небојша Грозданић је још у најранијој младости показивао склоности ка трима својим великим љубавима: псима, поезији и математици. Своје прве песме је написао са седам-осам година, да би поезијом почео озбиљније да се бави у старијим разредима основне школе. Битан догађај за његово стваралаштво било је слушање касете Боре Ђорђевића: „Бора прича глупости“. Песме које је чуо том приликом, деловале су на њега веома инспиративно...

Као изврстан математичар, после основне школе уписује Математичку гимназију у Београду, коју завршава одличним успехом. После гимназије уписује Математички факултет, смер Рачунарство и информатика,у Београду, који завршава у року.

Његова поезија је директна, пуна једноставне риме, али у себи садржи дубока размишљања једног адолесцента у времену сазревања. И ако гротескно духовит, песнички израз Небојше Грозданића је богато психолоши и социално свестан, прожет друштвеном одговорношћу овог српског песника.

За себе (у шали) каже : „Моје је име
доктор за риме!“

У његовим песмама је приметан утицај чувеног песника Боре Ђорђевића (Боре Чорбе), као и Милића Вукашиновића, Горана Бреговића, и осталих великана ЈУ рока. У музичком смислу, омиљен му је „доктор за рок-ен-рол“, Милић Вукашиновић.

За псе каже да их воли „од када зна за себе“.

Небојша Грозданић живи и ради у Београду.

Дела

Коментари

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming