|
Registracija | Prijavi se!Nebojša GROZDANIĆ
(diplomirani matematičar, pesnik, roker)

Nebojša Grozdanić je još u najranijoj mladosti pokazivao sklonosti ka trima svojim velikim ljubavima: psima, poeziji i matematici. Svoje prve pesme je napisao sa sedam-osam godina, da bi poezijom počeo ozbiljnije da se bavi u starijim razredima osnovne škole. Bitan događaj za njegovo stvaralaštvo bilo je slušanje kasete Bore Đorđevića: „Bora priča gluposti“. Pesme koje je čuo tom prilikom, delovale su na njega veoma inspirativno...

Kao izvrstan matematičar, posle osnovne škole upisuje Matematičku gimnaziju u Beogradu, koju završava odličnim uspehom. Posle gimnazije upisuje Matematički fakultet, smer Računarstvo i informatika,u Beogradu, koji završava u roku.

Njegova poezija je direktna, puna jednostavne rime, ali u sebi sadrži duboka razmišljanja jednog adolescenta u vremenu sazrevanja. I ako groteskno duhovit, pesnički izraz Nebojše Grozdanića je bogato psihološi i socialno svestan, prožet društvenom odgovornošću ovog srpskog pesnika.

Za sebe (u šali) kaže : „Moje je ime
doktor za rime!“

U njegovim pesmama je primetan uticaj čuvenog pesnika Bore Đorđevića (Bore Čorbe), kao i Milića Vukašinovića, Gorana Bregovića, i ostalih velikana JU roka. U muzičkom smislu, omiljen mu je „doktor za rok-en-rol“, Milić Vukašinović.

Za pse kaže da ih voli „od kada zna za sebe“.

Nebojša Grozdanić živi i radi u Beogradu.

Dela

Komentari

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming