|
Registracija | Prijavi se!Danica KRSTIĆ
(pevačica izvornih pesama)

Danica Krstić je svoju prvu pesmu otpevala sa Jelenom Tomašević kada je imala šest godina. Od tada je krenula bajka u kojoj se i dan danas nalazi.

Tada je bila nešto bolesna, ali želja da izađe na scenu sa Jelenom je bila jača od bolesti. Onako mala i bolesna je dobila veliki aplauz , to je ustvari bio njen početak.

Najzaslužnija osoba (naravno pored roditelja) zbog koje je počela da peva je Slavica Mihajlović koja je osnivac „Smilja“. Ona je čula Danicu jedne večeri kako pevuši u hodniku u prostorijama KUD-a Abrašević, uvela je u kancelariju i zamolila je da peva pesme koje zna. Danica je pevala stare tradicionalne pesme koje je naučila od svoje mame, a koja je inače u to vreme, pevala u Smilju. Slavici se njeno pevanje svidelo i već za neki dan je bila na sceni sa Jelenom Tomašević.

Posle tri meseca već je pevala pesmu „Jare moje“ na takmičenju „Deca pevaju Hitove“ i osvojila treće mesto. Tada je bila najmlađi učesnik.

Veliki školski čas
21.10.2004.

Radomir Mihajlović – Točak je radio muziku za „Veliki školski čas“ i angaovao je Danicu sa ekipom glumaca iz Kragujevačkog teatra da pevam na ceremoniji obeležavanja godišnjice smrti više hiljada đaka i profesora u Kragujevcu 21. oktobra 1941. god.

Direktor Kragujevačkog pozorišta je došao jednog dana u KUD Abrašević i pitao da li imaju nekoga ,ko bi mogao da otpeva tri pesme koje nisu vesele’. Izbor je bila Danica, a to je bio njen prvi nastup koji je prenosila RTS.

Otvaranje dečije svetske olimpijade u Brnu
21.07.2005.

Na predlog Skupštine grada odlazi u Brno (Češka) i otvara dečiju svetsku olimpijadu. Njenu pesmu „Jare moje“ je slušalo mnogo ljudi na stadionu a neki su i plakali. To je Danici bio jedan od značajnijih nastupa.

U Brnu je bila sedam dana. To je bio njen prvi izlazak iz zemlje i prvi put je bila bez roditelja. Prvi put je imala tremu, mada tada još nije ni znala šta je to trema.

Pesma za predstavu Dr. Strap
01.11.2005.

Džon Merdok dolazi u Kragujevac da režira predstavu Dr. Strap (u glavnoj ulozi Mirko Babić) i pozvao je upravo Danicu Krstić da peva pesmu „Detinjstvo“ za koju je snimila i spot.

Danica je još kao dete imala veliki broj nastupa, televizijskih gostovanja, a često je nastupala i sa poznatim umetnicima.

Road to Bhutan
Preko interneta Holanđanka Linde Nijland je slušala Daničine pesme koje su joj se svidele i stupila je u kontakt sa njom. Linda je došla sa Bertom, ekipom koja je vozila iz Holandije pokretni studio, kamere i kod hotela u Kragujevcu je bilo parkirano devet vozila iz Holandije.

Posle upoznavanja imali su probu, pa večeru, a sutradan, rano ujutro su imali snimanje i gostovanje u jutarnjem programu na televiziji K-9.

Posle televizije su krenuli sa snimanjem dve pesme koje su izašle na multi medijalnom CD-u Road to Bhutan.

Linda i njena grupa su krenuli za Butan da nose poklon od Holandske vlade vladi Butana i u svakoj zemlji su snimali sa određenim muzičarima, a u Srbiji je pao izbor baš na Danicu Krstić.

Bili su prezadovoljni ovim gostoprimstvom jer su do tada imali vrlo lošu sliku o Srbiji.

Himna „Bože pravde“

Danica Krstić je imala čast i da otovori finalni meč Play off-a himnom „Bože pravde“. Odbojkaški meč se je odigrao u hali „Jezero“ u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine.

Prvi solistički koncert „Svu noć mi bilbil prepeva“

Prvi solistički koncert pod nazivom „Svu noć mi bilbil prepeva“ Danica je održala u Ljubljani 13. februara 2011. godine

Link
VideoKomentari

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming