|
Registracija | Prijavi se!Mirko RADOVIĆ
(pevač, tekstopisac)

Mirko Radović je rođen 1976 u Peruu, u Limi. Porodica Mirka Porodica Radovića je došla u Peru posle Drugog svetskog rata, negde 1948. godine. Deda Milivoje Radović rođen je u Priboju, a baka, Milka Obradović na Durmitoru. Bili su ratne izbeglice i stigli su sa malom grupom Srba iz jednog izbegličkog kampa u Italiji. U kući Mirka Radovića se nije pričalo srpski, ali je zato on sam tražio načina kako da ga nauči.

Od malih nogu je bio radoznao da saza o zemlji iz koje su došli njegovi preci i od tada je njegova ljubav prema Srbiji postajala sve veća.

Njegov dolazak u Srbiju 2001. godine i potraga za starim porodičnim ognjištem za Mirka je značilo ispunjenu misiju povratka njegove bake i tada već pokojnog dede, koji to nisu mogli da ostvare. Pronašao je i njihove preživele braću i sestre po raznim krajevima Srbije i zagrlio ih u njihovo ime, a baki je po povratku u Peru doneo kamen sa kućnog praga.

Njegov prvi album nosi naziv "Živim u tebi".

Za ovaj album on kaže da je Živim u tebi zapravo jedan pregled njegovog života, života njegove porodice, njegove Srbije i svega što se propatilo, volelo i oprostilo.

Svoj prvi nastup u Srbiji će imati već u aprilu.

Snimio je i duet sa Danicom Krstić.

Link
Video

Komentari

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.

 • Zonja

  Svaka cast, divnom coveku. Bilo bi lepo da je on uzor mladima.
  03. 02. 2019

 • vvitoni2

  Pišem knjigu o Radovićima i molio bih za kontakt telefon gospodina Mirka Radovića.
  Vreliki pozdrav
  Vito Radović iz Priboja
  14. 01. 2020

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming