|
Регистрација | Пријави се!


Интервју - Оља ИВАНОВИЋБиографија
 • Увод

  На управо завршеном Сајму туризма у Београду поред изузетне шаренолике понуде агенција за разним путовањима по свету, нама наинтересантнији део је свакако био представљен у хали четри, где је по традицији организовано представљање туристичких дестинација Србије. Види се да се туристички радници из места у Србији сваке године све више труде уведевши значај овог сајма. У шареноликој понуди тешко је одлучити шта прво обићи. Поред велике понуде утисак са сајма је свакако и велики број прелепих девојака , које су присутне на свим штандовима. Нама за око је запала Оља Ивановић, девојка типичне српске лепоте која је чист пример да су девојке из Србије једне од најлепших у свету, па смо урадили кратак интервју са њом.

 • Оља, како ти се чини Сајам ове године и који су твоји утисци?

  Сајам је био посећен што ми је посебно драго јер волим велика дешавања. Атмосфера је била одлична и посебно се радујем што на таквим местима имам прилике да упознам нове људе од којих могу доста да научим и сазнам нешто ново.

 • Да ли ти се допала нека дестинација (мислим на Србију) и да ли ћеш је посетити?

  Србија је прелепа земља тако да је тешко одговорити на то питање. Свака дестинација има своју причу и богату историју којом треба да се поноси. Најбоље би било обићи целу земљу Србију, јер сваки грумен земље, камен, биљка, поток и тако даље има своју причу и сведочи о бурној и часној историји ове духом велике земље. Ако мене питате, волела бих да обиђем целу Србију, свако место посебно.

 • Видим да си освојила неку награду на сајму, каква је то награда?

  Учествовала сам на изборима лепоте и проглашена за Мис. На сајму сам носила ленту и круну Мис најлепше лице и након тога сам изабрана да будем заштитно лице ПРЕЛА И ПОСЕЛА и ПУТЕВА СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ и са поносом истичем да сам сарадник Драгише Симића нашег певача и здравичара и изнад свега великог Србина . Као лепотица промовишем српске етно моделе, али то није све. Искористила сам прилику да као уметник свуда истичем и српско национално писмо ћирилицу, које поред културе, језика и вере православне чини темељ једног народа. Желела сам да поред физичке лепоте и моја духовна и стваралачка лепота буде примећена.

 • Да ли се бавиш манекенством и колико?

  Да бавим се успут манекенством пет година, то ми је само хоби. Посебно ми је драго да као манекенка рекламирам етно моделе које креира и шије госпођа Рада Симић, супруга Драгише Симића.

 • Бавиш се и примењеном уметношћу? Чиме конкретно и колико дуго?

  Бавим се уметношћу генерално. Сликарством, дизајном, плесом, писањем, илустрацијом и помало певањем. По професији сам магистар сликарства и графичког дизајна. Дипломирала сам на Академији ликовних уметности у Београду сликарство 2012. у класи професора Зорана Вуковића и Анђелке Бојовић и графички дизајн код професора Николе Радошевића једног од доајена југословенске и српске фотографије и филмске уметности 20. века и оснивача Удружења самосталних уметника фотографије Србије УСУФ и Интернационалне асоцијације визуелне уметности ИВАС. Имала сам до сада 9 самосталних изложби и написала неколико књига. Члан сам и Удружења грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ, које води професор Иван Стратимировић. У оквиру поменутог удружења бавим се израдом и дизајном типографских ћириличних фонтова слова. Мораћу да се похвалим и да сам 2008. године представљала Србију на Олимпијским играма у Кини, али као уметник. Написала сам и уредила књигу епско дело ПЕКИНГИЈАДА, обима 202 стране , коју сам и илустровала и конструисала ћирилично писмо ПЕКИНГ. Уз књигу сам и направила мапу од 69 портретних карикатура златник олимпијских победника. Књига ПЕКИНГИЈАДА и Мапа од 69 карикатура је на сам дан отварања Олимпијаде у Пекингу 2008. године свечано уручена градоначелнику Олимпијског села у Пекингу приликом подизања српске заставе и интонирања српске химне. Поред уметности сам и спортиста. Полумаратон, карате и повремено тенис су моји спортови. Карате сам имала прилике да тренирам код истакнутог борца Илије Беладе који је многа имена борилачких спортова извео на пут, а тенис код Јована Туторића и Ивана Гаже у клубу ВИНЕР.

 • Који су твоји планови за будућност?

  Ако Бог да прво здравља и среће остварићемо и оно што планирамо и оно што не планирамо. Желела бих да се усавршим још на пољу дизајна али и осталих поља уметности као и да конструишем национално српско ћирилично писмо које би било оригинално и препознатљиво у свету. Почела сам да радим на томе али мислим да ће ту бити још посла. Поред тога жеља ми је и да се опробам и у глуми и онда сам заокружила своју уметничку целину.Интервју урадио: Srbijanac.rs (08. 02. 2016)

Коментари

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.

За додавање коментара и фотографија неопходно је да будете регистровани.
Уколико сте већ регистровани пријавите се.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming