|
Registracija | Prijavi se!


Intervju - Olja IVANOVIĆBiografija
 • Uvod

  Na upravo završenom Sajmu turizma u Beogradu pored izuzetne šarenolike ponude agencija za raznim putovanjima po svetu, nama nainteresantniji deo je svakako bio predstavljen u hali četri, gde je po tradiciji organizovano predstavljanje turističkih destinacija Srbije. Vidi se da se turistički radnici iz mesta u Srbiji svake godine sve više trude uvedevši značaj ovog sajma. U šarenolikoj ponudi teško je odlučiti šta prvo obići. Pored velike ponude utisak sa sajma je svakako i veliki broj prelepih devojaka , koje su prisutne na svim štandovima. Nama za oko je zapala Olja Ivanović, devojka tipične srpske lepote koja je čist primer da su devojke iz Srbije jedne od najlepših u svetu, pa smo uradili kratak intervju sa njom.

 • Olja, kako ti se čini Sajam ove godine i koji su tvoji utisci?

  Sajam je bio posećen što mi je posebno drago jer volim velika dešavanja. Atmosfera je bila odlična i posebno se radujem što na takvim mestima imam prilike da upoznam nove ljude od kojih mogu dosta da naučim i saznam nešto novo.

 • Da li ti se dopala neka destinacija (mislim na Srbiju) i da li ćeš je posetiti?

  Srbija je prelepa zemlja tako da je teško odgovoriti na to pitanje. Svaka destinacija ima svoju priču i bogatu istoriju kojom treba da se ponosi. Najbolje bi bilo obići celu zemlju Srbiju, jer svaki grumen zemlje, kamen, biljka, potok i tako dalje ima svoju priču i svedoči o burnoj i časnoj istoriji ove duhom velike zemlje. Ako mene pitate, volela bih da obiđem celu Srbiju, svako mesto posebno.

 • Vidim da si osvojila neku nagradu na sajmu, kakva je to nagrada?

  Učestvovala sam na izborima lepote i proglašena za Mis. Na sajmu sam nosila lentu i krunu Mis najlepše lice i nakon toga sam izabrana da budem zaštitno lice PRELA I POSELA i PUTEVA SRPSKE TRADICIJE i sa ponosom ističem da sam saradnik Dragiše Simića našeg pevača i zdravičara i iznad svega velikog Srbina . Kao lepotica promovišem srpske etno modele, ali to nije sve. Iskoristila sam priliku da kao umetnik svuda ističem i srpsko nacionalno pismo ćirilicu, koje pored kulture, jezika i vere pravoslavne čini temelj jednog naroda. Želela sam da pored fizičke lepote i moja duhovna i stvaralačka lepota bude primećena.

 • Da li se baviš manekenstvom i koliko?

  Da bavim se usput manekenstvom pet godina, to mi je samo hobi. Posebno mi je drago da kao manekenka reklamiram etno modele koje kreira i šije gospođa Rada Simić, supruga Dragiše Simića.

 • Baviš se i primenjenom umetnošću? Čime konkretno i koliko dugo?

  Bavim se umetnošću generalno. Slikarstvom, dizajnom, plesom, pisanjem, ilustracijom i pomalo pevanjem. Po profesiji sam magistar slikarstva i grafičkog dizajna. Diplomirala sam na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu slikarstvo 2012. u klasi profesora Zorana Vukovića i Anđelke Bojović i grafički dizajn kod profesora Nikole Radoševića jednog od doajena jugoslovenske i srpske fotografije i filmske umetnosti 20. veka i osnivača Udruženja samostalnih umetnika fotografije Srbije USUF i Internacionalne asocijacije vizuelne umetnosti IVAS. Imala sam do sada 9 samostalnih izložbi i napisala nekoliko knjiga. Član sam i Udruženja građana KULTURA ĆIRILICE, koje vodi profesor Ivan Stratimirović. U okviru pomenutog udruženja bavim se izradom i dizajnom tipografskih ćiriličnih fontova slova. Moraću da se pohvalim i da sam 2008. godine predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Kini, ali kao umetnik. Napisala sam i uredila knjigu epsko delo PEKINGIJADA, obima 202 strane , koju sam i ilustrovala i konstruisala ćirilično pismo PEKING. Uz knjigu sam i napravila mapu od 69 portretnih karikatura zlatnik olimpijskih pobednika. Knjiga PEKINGIJADA i Mapa od 69 karikatura je na sam dan otvaranja Olimpijade u Pekingu 2008. godine svečano uručena gradonačelniku Olimpijskog sela u Pekingu prilikom podizanja srpske zastave i intoniranja srpske himne. Pored umetnosti sam i sportista. Polumaraton, karate i povremeno tenis su moji sportovi. Karate sam imala prilike da treniram kod istaknutog borca Ilije Belade koji je mnoga imena borilačkih sportova izveo na put, a tenis kod Jovana Tutorića i Ivana Gaže u klubu VINER.

 • Koji su tvoji planovi za budućnost?

  Ako Bog da prvo zdravlja i sreće ostvarićemo i ono što planiramo i ono što ne planiramo. Želela bih da se usavršim još na polju dizajna ali i ostalih polja umetnosti kao i da konstruišem nacionalno srpsko ćirilično pismo koje bi bilo originalno i prepoznatljivo u svetu. Počela sam da radim na tome ali mislim da će tu biti još posla. Pored toga želja mi je i da se oprobam i u glumi i onda sam zaokružila svoju umetničku celinu.Intervju uradio: Srbijanac.rs (08. 02. 2016)

Komentari

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.

Za dodavanje komentara i fotografija neophodno je da budete registrovani.
Ukoliko ste već registrovani prijavite se.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming