|
Регистрација | Пријави се!Мочиоци (Ивањица)Мочиоци се налазе на саставцима Рзава и Пресечке реке, на путу према Кокином броду, у подножју планина Мучањ и Градац.
Рзвав је изузетно чиста река и служи за напајање неколицине општина као што су: Лучани,Ариље,Чачак и Горњи Милановац.
Село пружа велике могућности за развој сточарства и туризма, јер има одличан ваздух, воду, здраву храну и смештај. Становници овог краја су одлични пољопривредници. У овом подручју гаје се кромпир, малина и стрна жита.
У самом центру овог, у свему посебног села, налазе се: нова школска зграда, амбуланта,2 школска игралишта, продавница, две кафане,стара школска зграда која је предвиђена за школу у природи и црква Свете Петке. Према народном веровању,издвојено пар метара од центра села,у боровој шуми,некада се налазио манастир Свете Петке који је срушен и 17. веку. Мада не постоје писани докази о томе ко је га подигао и порушио.

Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming