|
Регистрација | Пријави се!Радошевац (Бабушница)Село Радошевац се налази у општини Бабушница, у крају који се зове Лужница, по истоименој реци, која извире у Радошевцу. Налази се у валовитом пределу у подножју брда Мало Градиште, на надморској висини од 650 до 700 метара. Северно су села Војници и Горње Крњино, источно је село Пасјач (припада општини Пирот), јужно је Калуђерово, а западно је општински центар Бабушница.

У насељу Радошевац живи 187 пунолетних становника, а просечна старост становништва износи 47,7 година (49,0 код мушкараца и 46,1 код жена). У насељу има 73 домаћинства, а просечан број чланова по домаћинству је 3,04.

Ово насеље је великим делом насељено Србима (према попису из 2002. године), а у последња три пописа, примећен је пад у броју становника.


Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming