|
Registracija | Prijavi se!Panonija (Bačka Topola)Panonija je malo, tiho, izolovana, prelepo vojvođansko naselje sa potpuno netipičnim pejzažom za Vojvodinu. Naime, dolazeći u Panoniju odjedamput iz ravnica i okolnih njiva ulazite u jednu zelenu oazu stoletnih hrastova i četinara,borovu šumu, sa fantastičnim šumskim vazduhom, prijatnom klimom i ambijentom koji predstavlja pravi raj za odmor i opuštanje. Posle Vršačkih planina i Fruške gore, Panonija ima treću nadmorsku visinu u Vojvodini, sa 128m.
Pored prirodne lepote Panonija se ističe izuzetnim prostornim uređenjem kompleksa. Na maloj površini u mestu koji broji svega oko 800 stanovnika, nalaze se hotel, kongresna sala sa 350 mesta, kaštel iz 1846.godine, park sa četinarskom šumom, retkim zaštićenim biljnim vrstama, sportski tereni, jezero, dečije igralište, pejntbol teren i drugi saržaji.
Dvorac Kaštel je izgrađen 1846.godine za plemićku porodicuFalcione, a park oko zgrade je završen 1870. kada je imanjem upravljao Arpad Drugi Falcione.
U Panoniji se tradicionalno svake godine održava međunarodni festival dečjeg stvaralaštva - Na krilima detinjstva.


Dodaj fotografiju

Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming