|
Регистрација | Пријави се!Баранда (Опово)Баранда се налази у јужнобанатском округу, општина Опово, у централном делу доњег потамишја. Удаљеност је од већих градова: 35km од Београда, 43km од Панчева.

На овом подручју се може видети право царство од 200 врста различитих птица, међу којима је и орао Белорепан, највећи орао Европе.

Ово је родно место популарне ТВ серије „Вратиће се роде“, и актуелног дирљивог филмског подсећања „Монтевидео Бог те видео“. Одавде је „запловила“ чувена „флорида“, директно са њиве, пут Уругваја, у други део приче о нашој славној, али давној фудбалској прошлости.

Смењивале су се, месецима, екипе глумаца у Баранди, захваљујући повратку завичајној лози браће Бјелогрлић. Драгана и Горана. Они су, управо, у чокоте раскошног филмског винограда уплели на стотине статиста из овог дела Војводине, па је тако Баранди придодато и то да је „највећа колонија статиста у Србији“.

У Баранди се надају да ће живнути тек када овдашња бања живне. Лековито блато са оближњег језера Шаран, термални извори, некад су били привлачни за туристе. Шаран је насељен обиљем племените рибе, првенствено шарана, ту је и амур и мањи или већи сом. Има и толстолобика, као и неких "дивљих" врста рибе

Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming