|
Регистрација | Пријави се!Узвеће (Богатић)Најстарије породице су Фирауновићи досељени са Косова, заједно са Војиновићима крајем XVII века.

Један од предака застане у Тршу (потес у селу), због болести, а после се ту стално насели. Једном хајдуци нападну његову кућу, и побију све укућане, сем детета Станимира, који је боловао од богиња. Станимира нађу Роми, и одхране га. Због тога Станимира, прозову Фираун, а његово потомство Фирауновићима. Од Фирауновића су Исаковићи, Николићи, Јовановићи, Срдановићи, Симићи и Танасићи сви славе св. Јована. Војиновићи и од њих Ђурићи славе св. Николу, дошли са Фирауновићима из Вучитрна на Косову.

После њих досељавају се из Црне Горе: Радовановићи и од њих Поповићи и Рајићи сви славе св. Николу. Остали досељеници почели су да се досељавају почетком XIX века из околине, од Кордуна, из Семберије, из Босанске Крајине, и још један род који је досељен из околине, а по даљој старини је из Црне Горе.

Има и два рода која не знају за старину својих предака.

Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming