|
Registracija | Prijavi se!Uzveće (Bogatić)Najstarije porodice su Firaunovići doseljeni sa Kosova, zajedno sa Vojinovićima krajem XVII veka.

Jedan od predaka zastane u Tršu (potes u selu), zbog bolesti, a posle se tu stalno naseli. Jednom hajduci napadnu njegovu kuću, i pobiju sve ukućane, sem deteta Stanimira, koji je bolovao od boginja. Stanimira nađu Romi, i odhrane ga. Zbog toga Stanimira, prozovu Firaun, a njegovo potomstvo Firaunovićima. Od Firaunovića su Isakovići, Nikolići, Jovanovići, Srdanovići, Simići i Tanasići svi slave sv. Jovana. Vojinovići i od njih Đurići slave sv. Nikolu, došli sa Firaunovićima iz Vučitrna na Kosovu.

Posle njih doseljavaju se iz Crne Gore: Radovanovići i od njih Popovići i Rajići svi slave sv. Nikolu. Ostali doseljenici počeli su da se doseljavaju početkom XIX veka iz okoline, od Korduna, iz Semberije, iz Bosanske Krajine, i još jedan rod koji je doseljen iz okoline, a po daljoj starini je iz Crne Gore.

Ima i dva roda koja ne znaju za starinu svojih predaka.

Dodaj fotografiju

Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming