|
Регистрација | Пријави се!Брестовац (Бојник)Брестовачко језеро у еколошком смислу представља вештачки и водени екосистем, односно водену акумулацију која је настала изградњом бране на Пустој реци узводно од села Горњи Брестовац, на удаљености 12 км од Бојника. Укупна дужина језера је 2800 метара, налази се на надморској висини 312 метара у самом подножју Радан планине. Смештено је у прелепом аграрно природном пејзажу, окружено ниском девастираном шумом и ливадама. Обалска линија представљена је са неколико полуострва, једним ртом и два залива.

Естетски изглед језера и лепота приобалног простора условили су изузетну туристичку привлачност језера, тако да је постало познато излетиште. Најпосећеније је у летњим месецима због могућности купања и сунчања, као и бројних могућности за спорт и рекреацију. Природни амбијент око језера, мирно и тихо окружење, привлачи пажњу уметничких и стваралачких душа које у оквиру сликарских колонија инспирацију налазе у предивним пејзажима и пределима окупаним сунцем.

Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming