|
Registracija | Prijavi se!Brestovac (Bojnik)Brestovačko jezero u ekološkom smislu predstavlja veštački i vodeni ekosistem, odnosno vodenu akumulaciju koja je nastala izgradnjom brane na Pustoj reci uzvodno od sela Gornji Brestovac, na udaljenosti 12 km od Bojnika. Ukupna dužina jezera je 2800 metara, nalazi se na nadmorskoj visini 312 metara u samom podnožju Radan planine. Smešteno je u prelepom agrarno prirodnom pejzažu, okruženo niskom devastiranom šumom i livadama. Obalska linija predstavljena je sa nekoliko poluostrva, jednim rtom i dva zaliva.

Estetski izgled jezera i lepota priobalnog prostora uslovili su izuzetnu turističku privlačnost jezera, tako da je postalo poznato izletište. Najposećenije je u letnjim mesecima zbog mogućnosti kupanja i sunčanja, kao i brojnih mogućnosti za sport i rekreaciju. Prirodni ambijent oko jezera, mirno i tiho okruženje, privlači pažnju umetničkih i stvaralačkih duša koje u okviru slikarskih kolonija inspiraciju nalaze u predivnim pejzažima i predelima okupanim suncem.

Dodaj fotografiju

Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming