|
Registracija | Prijavi se!StoloviStolovi se nalaze blizu Kraljeva, na putu za Vrnjačku Banju. Do Kraljeva se dolazi ibarskom magistralom, od Beograda ima oko 180 kilometara. Od Kraljeva se ide putem za Vrnjačku Banju i skreće se desno ka selu Brezna, koje je udaljeno nekih 20 kilometara. Krajnje odredište je planinarski dom “Zorica Gizdavić“ u Brezni. Dom je na 680 metara nadmorske visine. Od njega kreće markirana staza za najviši vrh Stolova, Usovicu (1375 metara).

Stolovi su jedna od retkih planina na kojima se možete susresti sa poludivljim konjima, koji su zaštitni znak ove planine. Konji na Stolovima su nekada bili domaće životinje koje su leti puštane na ispašu. Poslednje dve decenije su se postepeno osamostaljivali i već godinama se ni zimi ne vraćaju vlasnicima u štale. Šumari kažu da su formirali krda koje predvodi nekoliko pastuva i znatno su se prilagodili životu u divljini.Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.Kategorije


© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming