|
Регистрација | Пријави се!КотленикКотленик лежи између долине Западне Мораве и Груже, као и ниске преседлине код Бумбаревог брда. Највиши врх је Велики врх, на висини од 749 метара надморске висине.

Средишњи делови планине су под шумом. Са западне, моравске стране се више пењу уз планинске стране њиве и сеоске куће Лађеваца, Цветака, Милочаја, увлачећи се уз долине речице и потока левих притока Западне Мораве. На источној страни села су распоређена на граници Котленика и Гружанске удолине а увлаче се делом и уз долине притока Груже, као куће села Лесковца, Губеревца, Витковца, Печенога, Милавчића и Витановца.

На јужним падинама Котленика налазе се села Сирча, Опланићи, Поповићи и Трговиште.

Планина је издужена око 21 километар, на северу је шира (до око 10 километара), на југу се клинасто сужава, те између Шумарица и Витановца достиже око 3 километара. Са свих страна подножја планине воде аутомобилски путеви и од њих се ка темену планине одвајају негде бољи негде лошији сеоски путеви.Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.Категорије


© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming